18 Haziran 2013 Salı

VİYANA'da ULAŞIM

                                               VİYANA'DA ULAŞIM

Havaalanından şehir merkezine ulaşım: Toplu taşıma.

OTOBÜS İLE: Viyana'ya gitmeden evvel konaklama yerinin adresini ya da bölgesini  iyi bilmek gerekiyor. Çünkü havaalanında şehrin değişik bölgelerine götüren birden fazla otobüs var. Seçimi gidilecek yere göre yapmak gerekiyor. Her otobüsün kalkış durağında güzergahlar yazıyor. 

Bu yolu tercih etmek etrafı seyretmek açısından hoş oluyor. Ücreti  8 euro.  Gidiş dönüş alınırsa 13 euro.

Şehir merkezi Stephanplatz. Havaalanı otobüsü, yürüme mesafesindeki Schwedenplatz'da indiriyor. Dönüş için de aynı yerden kalkış yapıyor. U1 ve U4 metro durakları hemen yakınında. Eğer U3 metrosuna binilecekse U1 metrosuna binip bir durak sonra U3 metrosuna aktarma yapmak gerekiyor.

TREN İLE: CAT (City Airport Train) trenleri 16 dakikada şehir merkezine götürüyor. Landstrabe (Wien Mitte) durağında indiriyor. Tren kalkış saatleri ve ücretleri web sitesinden öğrenilebilir.     https://www.cityairporttrain.com/SpecialPages/Booking-

METRO İLE:  Havaalanından Wien Mitte'ye S2 hattı ile, dönüşte de S7 hattı ile 25 dakikada ulaşım sağlanabilir.  Ücreti 4 euro.

Şehir içi ulaşımda her zaman olduğu gibi metro hatları insana çok zaman kazandırıyor. Fakat tramvayların da hatırı sayılır kolaylığı var. Bir kere çevrenizi görüyorsunuz, ikincisi çok sık aralıklarla çalışıyorlar ve de her yerdeler. Önemli olan gidilecek  yere göre hangi numaralı tramvaya binileceği.

                                                            VIENNA CARD
 72 saat geçerli Vienna Card birçok müze, saray ve kafelerde indirim sağlıyor. Şehir içi ulaşımda bütün toplu taşıma araçlarında üç gün boyunca kartınızla yolculuk yapabilirsiniz. Vienne Card, havaalanından alınabilir. İçinden ayrıca gidilecek yerleri ve ulaşım araçlarını numaralarıyla gösteren bir harita da çıkıyor. Bütün Viyana'yı bu haritaya göre gezdim diyebilirim. Ücreti 19.90 euro.